Antena 3 CNN Actualitate Documente CIA declasificate: SUA, interesate de petrolul României după cutremurul din 1977

Documente CIA declasificate: SUA, interesate de petrolul României după cutremurul din 1977

Documente CIA declasificate: SUA, interesate de petrolul României după cutremurul din 1977
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    03 Mar 2017   •   23:57

După cutremurul din 1977, americanii păreau mai interesați de situație petrolului și gazelor din România decât de altele, cel puțin așa rezultă din unele documente CIA declasificate, potrivit Libertatea.ro. Aceștia trimiteau rapoarte legate de terenurile noastre petroliere și de situația economică a României.

„Pagubele rezultate în urma gravului cutremur care a avut loc în România vineri sunt încă greu de estimat, dar sigur se vor adăuga la situația economică dificilă a țării. Centrele industriale majore și posibil terenurile petroliere și de gaz au fost afectate”, se arată în raportul zilnic trimis în data de 7 martie, potrivit documenteleor declasificate de CIA.

„Dacă această aprovizionare este redusă ca rezultat al cutremurului, mai mult petrol va trebui importat. Balanța financiară a României este deja pe deficit, iar datoria sa în valută deja a ajuns la 3,2 miliarde de dolari. Ceaușescu a mai cerut ajutor financiar din vest și mai mult ca sigur va folosi dezastrul pentru a face referire la cererile trecute legate de bani”, se mai arată în documentele declasificate de CIA.

Citiți continuarea, aici

×
Subiecte în articol: cutremur petrol
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close