Antena 3 CNN Actualitate Documente explozive în dosarul Transferurilor. Cum s-a ajuns DE LA ACHITARE la condamnare

Documente explozive în dosarul Transferurilor. Cum s-a ajuns DE LA ACHITARE la condamnare

Documente explozive în dosarul Transferurilor. Cum s-a ajuns DE LA ACHITARE la condamnare
de S.T.    |    13 Mar 2014   •   14:27

În cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", jurnalista Adina Anghelescu a prezentat o serie de documente explozive din dosarul Transferurilor.

Există documente care atestă că judecătoarea Geanina Terceanu l-a găsit nevinovat pe Gică Popescu. Acuzaţiile aduse de procurori fostului căpitan al Naţionalei sunt demontate una după alta de judecător.

Potrivit Adinei Anghelescu, în data de 3 aprilie 2012, această judecătoare i-a achitat pe toţi cei 8 condamnaţi în dosarul Transferurilor.

"Motivarea are 100 de pagini, a fost analizată fiecare infracţiune, fiecare transfer de jucător, în ordine cronologică. Este foarte important de citit. Din ea reiese că doamna judecător s-a aplecat foarte exact asupra tuturor probelor din dosar", a spus jurnalista Adina Anghelescu, miercuri seară, la Antena 3.

"Această motivare frapează modul în care se face justiţie în România, în care o instanţă îţi dă achitare şi explică de ce într-o motivare atât de amplă şi apoi vine o condamnare a celor 8 inculpaţi, după care dosarul este retrimis spre rejudecare la aceeaşi curte de apel care a dat condamarea respectivă şi în fine sunt toţi condamnaţi", a mai spus Adina Anghelescu.

Gică Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu au primit condamnări definitive cu executare în Dosarul Transferurilor.

Decizia instanţei superioare, care a dispus condamnarea la ani grei de închisoare pentru toţi inculpaţii în acest dosar a fost contestată de avocaţi.

În opinia lor, un motiv în plus de anulare a pedepselor este faptul că, în cazul unora, adică Mihai Stoica şi George Copos, faptele erau deja prescrise.





×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close