Antena 3 CNN Actualitate Documente incendiare ale afacerii Kovesi - Nicolae Popa

Documente incendiare ale afacerii Kovesi - Nicolae Popa

Documente incendiare ale afacerii Kovesi - Nicolae Popa
06 Ian 2019   •   16:36

Berta Popescu a prezentat la ”Ediție Specială” la Antena 3 mai multe documente ale aducerii în țară a lui Nicolae Popa, fostul director al FNI, transport orchestrat de Laura Codruța Kovesi, procuror general al României la acea dată.

Printre aceste documente s-au regăsit planul de zbor al cursei dintre Jakarta și București, dar și o factură plătită de Parchetul General pentru escorta lui Nicolae Popa, când în mod normal aceste cheltuieli ar fi fost suportate de către Poliție.

”De ce plătește Parchetul General? Pentru că toată mizeria lor trebuia acoperită, iar Poliția nu trebuia să știe nimic de asta. Toate actele trebuiau semnate de Liviu Popa (chestorul Liviu Popa, șeful Poliției Române la acea dată - n.r.), era ordonatorul de credite, el a aflat de la televizor în acea dimineață de aducerea lui Nicolae Popa” a spus Oana Zamfir.

În cauza extrădării lui Nicolae Popa a fost depusă o plângere de către Sebastian Ghiță, care afirmă că a fost rugat de Laura Codruța Kovesi să plătească o parte a costului transportului. Acuzațiile sunt acum investigate de secția specială pentru infracțiuni comise de către magistrați.

×
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close