Antena 3 CNN Actualitate Documente și acuzații teribile. Ce face Cîțu-ministrul pentru Cîțu-tatăl

Documente și acuzații teribile. Ce face Cîțu-ministrul pentru Cîțu-tatăl

Potrivit unor documente, părinții ministrului Florin Cîțu se află într-un litigiu cu statul, în legătură cu retrocedarea a 50 de hectare de teren, în apropierea domeniul schiabil Transalpina. Din declarațiile angajaților, întregul dosar a fost înaintat ministrului Cîțu, care nu l-a mai înapoiat. Probele care atestă incompatibilitatea au ajuns și la premierul Orban.

Documente și acuzații teribile. Ce face Cîțu-ministrul pentru Cîțu-tatăl
Sursa foto: Antena 3
05 Iun 2020   •   21:50

Părinții lui Cîțu au câștigat în instanță retrocedarea a 50 de hectare pe marginea lacului Vidra, în apropierea pârtiei Voineasa.

Romsilva a contestat însă decizia de retrocedare, în 5 noiembrie și a solicitat anularea dreptului de proprietate pentru o suprafață de 11,6 hectare.

Pe 16 decembrie, prin executor judecătoresc, Vasile Cîțu, tatăl ministrului, a sesizat Ministerul Finanțelor Publice (MFP), instituția la care era șef fiul. Părinții solicitau, sub amenințarea de acționa în judecată statul, o serie de acte/ informații care să ateste ”angajarea statului român în dosarul retrocedării”, precum și ca două structuri ale MFP (ANAF Vâlcea și Craiova), să transmită documentele fiului, ministrului în funcție, Florin Cîțu, nu avocaților sau reclamanților.

Angajații Direcției Juridice au simțit acest demers ca pe o presiune.

Potrivit acuzațiilor pe care le formulează mai mulți angajați ai Direcției Juridice și documentelor pe care aceștia le-au furnizat, la cabinetul ministrului de Finanțe a fost solicitat dosarul în care Ministerul de Finanțe atacase legalitatea acestor titluri de proprietate. De la 31 ianuarie, dosarul nu a mai fost înapoiat.

Mai mult decât atât, Direcția Juridică a fost desființată, conform unui proiect de reorganizare a ministerului, pentru a fi îndepărtată conducerea, care se judecă cu părinții actualului ministru și cu alți 69 de proprietari cărora li se pune la îndoială calitatea de proprietar. De astfel, procesul de retrocedare a fost anulat.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) trece printr-o etapă de reorganizare, în urma căreia se vor desființa 202 de posturi, printre care și cele ale angajaților Direcției Juridice.

Conform unor proiecte mai vechi depuse de ministru și fratele său, cei doi intenționau să construiască pe domeniul pentru care se luptă acum în instanță părinții un complex turistic cu hotel, pârtie de ski, ștrand plutitor, restaurant, păstrăvărie, zonă de camping și multe alte facilități.

Conform informațiilor oficiale, actual ministru Cîțu a lucrat la o bancă străină off-shore și nu a oferit niciodată informații cu privire la sursa sutelor de mii de euro raportați în declarația sa de avere.

Documente și acuzații teribile. Ce face Cîți-ministrul pentru Cîțu-tatăl

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close