Antena 3 CNN Actualitate DOCUMENTE. Vlad Voiculescu sabotează politic concursul de manager de la Spitalul Târgu Mureș

DOCUMENTE. Vlad Voiculescu sabotează politic concursul de manager de la Spitalul Târgu Mureș

Deși acuza în campanie politizarea spitalelor, Vlad Voiculescu sabotează politic concursul de manager de la Spitalul Târgu Mureș

DOCUMENTE. Vlad Voiculescu sabotează politic concursul de manager de la Spitalul Târgu Mureș
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    09 Apr 2021   •   17:35

De altfel, chiar Ministerul Sănătății recunoaște că 66% dintre spitalele gestionate direct de MS sunt conduse de manageri numiţi direct, prin semnătura ministrului, deci funcţie eminamente politică. Acum, însă, ministrul USRPLUS pare a face exact ceea ce critica cu vehemență în campania electorală, scrie PSNews.ro.

Un caz concret în care se încearcă impunerea unui manager pe linie politică este la Spitalul de Urgență Târgu Mureș. Potrivit sursei citate, ceea ce se întâmplă acolo ar putea fi un caz clar de abuz în serviciu a ministrului Vlad Voiculescu,

După ce mandatul managerului Claudiu Puiac a expirat în martie, Vlad Voiculescu a numit la conducerea spitalului din Târgu Mureș o contabilă de la medicină legală, a cărei pregătire profesională este cel puțin nepotrivită cu funcția respectivă. Asta deși toate recomandările indicau o cu totul altă persoană.

Ulterior, la 29 martie, Consiliul de Administrație al spitalului a scos postul de manager la concurs, potrivit legii. Anunțul privind concursul a fost publicat pe site-urile unității medicale și al Guvernului, însă Vlad Voiculescu refuză să-l afișeze și pe site-ul ministerului, deși legea îl obligă, scriu jurnaliștii.

Vineri, 9 aprilie, este ultima zi în care anunțul poate fi publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, în caz contrar concursul, deci și rezultatul, ar putea fi contestate.

Voiculescu a făcut, în schimb, altceva: a schimbat vineri tot Consiliul de Administrație, numind un consilier de-ai lui de la București și încă doi simpatizanți de partid. Această manevră ar putea fi una de încercare de a bloca concursul, cred angajații spitalului.

Potrivit legii, ministrul nu are calitatea de a aproba sau nu concursul de angajare, această sarcină revenindu-i exclusiv Consiliului de Administrație. Singura obligație legală a lui Voiculescu era de a publica anunțul, dar refuză până în ultima zi s-o facă, lasând astfel liber la contestații, fapt care poate fi considerat un abuz în serviciu, mai scrie PSNews.

 

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close