Antena 3 CNN Actualitate Documentele privind remanierile celor doi miniștri au ajuns la Cotroceni

Documentele privind remanierile celor doi miniștri au ajuns la Cotroceni

Documentele privind remanierile celor doi miniștri au ajuns la Cotroceni
Sursa foto: Foto: gov.ro
27 Mar 2017   •   15:37

Update: Documentele privind remanierea lui Daniel Constantin din funcțiile de vicepremier și ministrul al Mediului și a Grațielei Gavrilescu din funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul au ajuns la Palatul Cotroceni.

Știre inițială: Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, luni, că în cursul zilei va trimite Administraţiei prezidenţiale propunerile de înlocuiri de miniştri făcute de ALDE.

Sorin Grindeanu a spus că, fiind un Guvern politic, a luat act de propunerile făcute de ALDE şi le va înainta Administraţiei prezidenţiale.

Liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier, în locul lui Daniel Constantin.

În funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.

„Astăzi o să înaintez către Administrația prezidențială. Am fost de acord, pentru că că sunt nominalizări care și-au primit susținerea politică în forumul de la ALDE. Am venit la ședinta coaliției. Am luat act de decizia partnereilor, fiind un guvern politic, i s-a retras sprijinul politic, pe de altă parte au nominalizat persoana care înlocuiește, plus o nouă nominalizare la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul. Doamna Gavrilescu a mai fost ministrul al Mediului. Structura guvernului, sper că nu criticați că sunt două doamne vicepremier. Doamna Gavrilescu are experiență ca ministrul Mediului, a condus acest minister un an, are susținerea politică, ceea ce contează”, a declarat Sorin Grindeanu.

Citiți și anunțul făcut de Călin Popescu Tăriceanu după întâlnirea coaliției de guvernare.

 

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close