Antena 3 CNN Actualitate Documentul bombă care arată ca SRI a plantat probele în dosarul Cosma

Documentul bombă care arată ca SRI a plantat probele în dosarul Cosma

Documentul bombă care arată ca SRI a plantat probele în dosarul Cosma
26 Oct 2017   •   16:53

A apărut un document  bombă în cazul familiei Cosma. În acest dosar este invocată o înțelegere infracțională dovedită prin ceea ce găsiseră ei pe un stick. Stickul propriu-zis însă nu exista fizic în dosar.

Potrivit luju.ro, DNA a ieșit cu o explicație uluitoare. În precizările depuse de procurorul de ședință al DNA, Dragoș Andrei Păduraru, acesta explica dispariția stick-ului prin faptul că acesta a fost returnat proprietarei Store Cecilia.

Ceea ce omite DNA să spună este faptul că Institutul pentru Tehnologii Avansate este o unitate militară a Serviciului Român de Informații, în care nimeni nu poate intra, iar o asemenea expertiză, potrivit normelor europene, nu poate fi acceptată într-un dosar penal, întrucât este efectuată de "experți" care nu îndeplinesc criteriul de independență, fiind angajați ai statului acuzator. Și mai grav, la efectuarea Raportului de constatare tehnico-stiintifica de catre UM-ITA-SRI, având ca obiect recuperarea datelor șterse nu a participat proprietara stick-ului, Cecilia Stroe, și nici vreo altă persoană din tabăra adversă procurorilor DNA, care au realizat acest dosar folosind inclusiv interceptări realizate în cooperare cu SRI.

×
Subiecte în articol: 100 de minute dosar probe document SRI document
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close