Antena 3 CNN Actualitate Documentul care arată circuitul celor 2.000.000 de euro pe ruta Băsescu-Bercea

Documentul care arată circuitul celor 2.000.000 de euro pe ruta Băsescu-Bercea

Documentul care arată circuitul celor 2.000.000 de euro pe ruta Băsescu-Bercea
Sursa foto: Foto: Facebook/Agerpres/Agerpres
de M.Z.    |    20 Iun 2016   •   11:10

Documente-bombă care probează o nouă şpagă de două milioane de euro, dată de familia lui Bercea Mondial pe filiera familiei Băsescu, au fost prezentate în exclusivitate, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Mai multe interceptări SRI demonstrează adevărul afirmaţiilor făcute de procurorul Eugen Iacobescu, cel care a spus că SRI a înregistrat momentul în care numele lui Traian Băsescu apare în acest dosar. 

”Clanul Bercea a plătit două milioane de euro bani negri, nu 600.000 de euro, lui Mircea Băsescu și apropiaților acestuia. Numele lui Traian Băsescu este menționat în interceptările făcute de SRI în mandatul acestuia de președinte”, a spus Radu Tudor, la emisiunea Punctul de Întâlnire.

Fostul procuror Eugen Iacobescu, cel care a instrumentat dosare ale familiei Anghel, a explicat la Antena 3, cum i s-a luat rapid dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu, după ce ”a îndrăznit” să vorbească despre fratele fostului președinte.

Documentul care arată circuitul celor 2.000.000 de euro pe ruta Băsescu-Bercea

Este vorba, în principal, de stenograme de dosarul lui Bercea, în care se face trimitere directă către familia Mircea-Doinița Băsescu.

Tot aici, apare prima trimitere directă către fostul președinte Traian Băsescu.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, pe 16 iunie, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Complicele lui Mircea Băsescu, Marian Căpățână - cel care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata a 250.000 de euro, în dosarul cu Bercea Mondial - a spus, la Antena 3, că peste jumătate de milion de euro a ajuns la fratele fostului președinte, iar lui i s-a impus o anume variantă pe care să o spună, pentru a evita numele fostului președinte în acest caz.

Citiți și Traian Băsescu reacționează dur la acuzațiile lui Căpățână: Dacă am făcut așa, și Maior și Coldea trebuie arestați

×
Subiecte în articol: mircea basescu Bercea Mondial
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close