Antena 3 Actualitate Documentul care dezvăluie cauza celor 87 de cutremure din Galaţi, prezentat la Sinteza zilei

Documentul care dezvăluie cauza celor 87 de cutremure din Galaţi, prezentat la Sinteza zilei

de M.Z.    |    03 Oct 2013   •   22:26
Documentul care dezvăluie cauza celor 87 de cutremure din Galaţi, prezentat la Sinteza zilei Foto: captura Antena 3

Documentul care dezvăluie cauza celor 87 de cutremure din judeţul Galaţi a fost prezentat şi dezbătut de seimologi, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

 
Raportul, realizat de Institutului Naţional Pentru Fizica Pământului, este un document care încearcă să explice acest fenomen fără precedent.Seismologii au finalizat raportul pe baza primelor cercetări şi spun că de vină ar fi o falie mai veche, o zonă sensibilă seismic, care s-a reactivat în ultimele zile.

Specialistul Mihai Diaconescu, de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a vorbit de prezenţa unor "falii vechi care nu au fost active foarte mulţi ani, nu au fost luate în considerare când s-au făcut hărţile tectonice şi ale zonei, iar acum, din cauza stresului prezent în zonă probabil că s-a reactivat. Aceasta ar fi explicaţia producerii cutremurelor în aceste două zone", a spus Diaconescu, joi, la Antena 3.

Specialistii elimină astfel variantele unei alunecări de teren sau a unei pungi de gaz, cum s-a speculat până acum.

Totodată, seismologul a precizat că locul în care s-au produs cutremurele în Galaţi, în ultimele două săptămâni, nu este o zonă seismică nouă.

Cel mai mare cutremur din această serie a avut 3,9 grade şi a avut loc pe 29 septembrie.

 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close