x close

Documentul care face lumină în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă

28 Iun 2019   •   22:13
Documentul care face lumină în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă Galerie foto (1) foto- captură Antena 3

Oana Zamfir și Adrian Ursu au prezentat, vineri seară, la „Exces de Putere, un document în exclusivitate în ceea ce o privește pe Sorina, fetița care a devenit un caz național supus atenției tuturor instituțiilor din țară.

Mariana Șărămăt, asistenta maternală din Baia de Aramă care le-a spus procurorilor că a fost determinată de cei de la DGASP Mehedinți să semneze acele două declarații prin care afirma că dorește să o înfieze pe micuța Sorina.

Femeia a dăzvăluit procurorilor că în toate întâlnirile pe care le-a avut familia adoptaroare cu Sorina, aceasta a fost reticientă și niciodată nu s-a înțeles cu aceștia. 

Pe site-ul UNICEF România, există un ghid care se numește ”Ghid privind ascultarea copilului în proceduri judiciare”.

Potrivit acestuia, la punct H este indicat faptul că ascultarea opiniei copilului și luarea în considerare a acesteia, ținând cont de vârsta și gradul său de maturitate, trebuie luate în calcul și reprezintă protecția și promovarea drepturilor copilului.

Din acest ghid reiese faptul că dacă o instanță a ținut cont de ceea ce a spus copilul și s-a motivat cum a făcut Tribunalu Mehedinți sentința bazându-se pe dorința copilului, atunci o a doua Instanță, cum este cea de la Craiova trebuie să motiveze de ce s-a exclus audierea copilului.

 

Citeşte mai multe despre:

Baia de Arama mehedinti sorina document
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati