Antena 3 CNN Actualitate Documentul care face lumină în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă

Documentul care face lumină în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă

Documentul care face lumină în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă
Sursa foto: foto- captură Antena 3
28 Iun 2019   •   22:13

Oana Zamfir și Adrian Ursu au prezentat, vineri seară, la „Exces de putere, un document în exclusivitate în ceea ce o privește pe Sorina, fetița care a devenit un caz național supus atenției tuturor instituțiilor din țară.

Mariana Șărămăt, asistenta maternală din Baia de Aramă care le-a spus procurorilor că a fost determinată de cei de la DGASP Mehedinți să semneze acele două declarații prin care afirma că dorește să o înfieze pe micuța Sorina.

Femeia a dăzvăluit procurorilor că în toate întâlnirile pe care le-a avut familia adoptaroare cu Sorina, aceasta a fost reticientă și niciodată nu s-a înțeles cu aceștia. 

Pe site-ul UNICEF România, există un ghid care se numește ”Ghid privind ascultarea copilului în proceduri judiciare”.

Potrivit acestuia, la punct H este indicat faptul că ascultarea opiniei copilului și luarea în considerare a acesteia, ținând cont de vârsta și gradul său de maturitate, trebuie luate în calcul și reprezintă protecția și promovarea drepturilor copilului.

Din acest ghid reiese faptul că dacă o instanță a ținut cont de ceea ce a spus copilul și s-a motivat cum a făcut Tribunalu Mehedinți sentința bazându-se pe dorința copilului, atunci o a doua Instanță, cum este cea de la Craiova trebuie să motiveze de ce s-a exclus audierea copilului.

 

×
Subiecte în articol: Baia de Arama mehedinti sorina document
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close