Antena 3 CNN Actualitate Doi adolescenţi, atacaţi de urs în faţa cabanei Babele

Doi adolescenţi, atacaţi de urs în faţa cabanei Babele

Doi adolescenţi, atacaţi de urs în faţa cabanei Babele
Sursa foto: Urs cort
14 Iun 2009   •   09:38

Doi adolescenţi, în vârstă de 16 şi 17 ani, au fost atacaţi de un urs sâmbătă noapte în munţii Bucegi. Tinerii îşi instalaseră cortul într-o zonă în care camparea este interzisă, în faţa cabanei Babele, când a apărut ursul. Se pare că acesta căuta de mâncare. Doar o minune a făcut ca cei doi să scape cu viaţă. Unul dintre tineri a reuşit să iasă din cort şi să ajungă la cabană pentru a cere ajutor, în timp ce prietenul lui încerca cu disperare să se apere. Acesta a reuşit să scoată un cuţit cu care a rănit animalul.

Într-un final, personalul cabanei, ajutat de alţi turişti, au reuşit să alunge ursul şi să îl salveze pe tânărul rămas în cort. Ambii adolescenţi erau răniţi, iar primul ajutor le-a fost oferit de o turistă cazată în cabana Babele, de profesie medic.

Unul din cei doi turişti ?are o fracturã la mânã dreaptã, ambii au zgârieturi, dar niciunul nu este în stare gravã şi pot spune că au avut mare noroc că au scăpat cu viaţă, în condiţiile în care l-au atacat pe urs cu cuţitul", a declarat Gheorghe Haiduc, şeful Serviciului Salvamont Buşteni, citat de Mediafax.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: muntii bucegi
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close