Antena 3 CNN Actualitate Doi bărbaţi au spart şase biserici, în zilele de Crăciun

Doi bărbaţi au spart şase biserici, în zilele de Crăciun

Doi bărbaţi au spart şase biserici, în zilele de Crăciun
28 Dec 2008   •   20:57

Doi bărbaţi în vârstă de 41 şi, respectiv, 24 de ani au fost reţinuţi de poliţişti, după ce au spart şase biserici în zilele de Crăciun, a declarat, duminică, ofiţerul de relaţii publice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul Gabriel Miron. Potrivit acestuia, cei doi au fost prinşi sâmbătă la scurt timp după ce au spart geamul bisericii ortodoxe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din satul Blândeşti cu intenţia de a pătrunde în interior.
?În urma anchetei, s-a stabilit că în baza unei înţelegeri anterioare cei doi suspecţi au luat decizia de a sustrage mai multe bunuri din incinta bisericilor, sens în care după ce au consumat băuturi alcoolice pe raza municipiului Botoşani s-au deplasat cu autoturismul în comuna Blândeşti.
Pe parcursul cercetărilor s-a reuşit documentarea unei infracţiuni asemănătoare comise tot sâmbătă în satul Victoria din comuna Stăuceni, cât şi a altor patru astfel de fapte comise în perioada 23-25 decembrie pe raza comunelor Cristeşti, Băluşeni, Frumuşica şi Copălău?, a declarat Miron.
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi, luni, Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive.
Agerpres

×
Subiecte în articol: biserici hoti sărbători Crăciun
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close