Antena 3 CNN Actualitate Doi bărbaţi cu dizabilităţi care au lucrat în mediu toxic s-au judecat cu statul pentru drepturile lor. Plumb: În 2015, se rezolvă probleme lor

Doi bărbaţi cu dizabilităţi care au lucrat în mediu toxic s-au judecat cu statul pentru drepturile lor. Plumb: În 2015, se rezolvă probleme lor

Doi bărbaţi cu dizabilităţi care au lucrat în mediu toxic s-au judecat cu statul pentru drepturile lor. Plumb: În 2015, se rezolvă probleme lor
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    11 Dec 2014   •   20:04

Doi bărbaţi cu dizabilităţi care au lucrat zeci de ani în mediu toxic s-au luptat în instanţă cu statul pentru a-şi câştiga drepturile care li se cuveneau.

Ion Danciu şi Gheorghe Bănică, născuţi cu dizabilităţi, nu au stat acasă să aştepte ajutor de la stat şi au muncit zeci de ani într-un mediu toxic.

Când a venit timpul ca ei să iasă la pensie, statul i-a încadrat numai la categoria persoanelor cu dizabilităţi, excluzându-i de la cea cu mediul toxic, pentru a nu le mai acorda nişte drepturi băneşti în valoarea de circa un milion de lei, deşi era dreptul lor.

Oamenii au dat în judecată statul, şi după câtiva ani de procese şi bani daţi avocaţilor, au reuşit să-şi câştige drepturile care li se cuveneau.

Cazul lor a fost prezentat joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

În replică, ministrul Muncii, Rovana Plumb, le-a promis că problemele celor care au lucrat în mediul toxic vor fi rezolvate în semestrul doi al anului 2015.

"Nu ştiu dacă în primul trimestru, dar în al doilea, lucrurile se vor îndrepta. Vreau să-i asigur pe toţi care au muncit în medii toxice că trebuie să aibă aplicată aceeaşi unitate de măsură. (...) În semestrul doi al anului 2015 se va rezolva", a spus ministrul Muncii, Rova Plumb, joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close