Antena 3 CNN Actualitate Doi comisari superiori de la Garda Financiară, arestaţi preventiv pentru luare de mită

Doi comisari superiori de la Garda Financiară, arestaţi preventiv pentru luare de mită

Doi comisari superiori de la Garda Financiară, arestaţi preventiv pentru luare de mită
10 Iun 2010   •   11:31

Doi comisari superiori de la Garda Financiară - Comisariatul General au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Aceştia sunt acuzaţi că au pretins şi primit 13.000 de lei de la doi reprezentaţi ai unei firme din Bucureşti. În schimbul banilor, comisarii au "uitat" de amenda pe care societatea ar fi trebuit să o primească în urma unor nereguli găsite la un control.

Robert-Paul Korner şi Gheorghe Dobrin, comisari superiori în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, sunt cercetaţi de DNA pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

"În perioada martie ? mai 2010, inculpatul Körner Robert-Paul, comisar superior în cadrul Gărzii Financiare ? Comisariatul General, ajutat permanent de colegul său, Dobrin Gheorghe, a pretins şi a primit de la doi denunţători, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Bucureşti, suma totală de 13.000 lei pentru a nu lua măsuri legale (o amendă cuprinsă între 30.000 şi 100.000 lei şi confiscarea mărfii) în raport cu neregulile constatate în timpul verificării evidenţei contabile a firmei denunţătorilor", se arată într-un comunicat DNA.

Procurorii anticorupţie au dispus, miercuri, reţinerea celor doi pentru 24 de ore. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 29 de zile.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: arestati Garda Financiara mita
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close