Antena 3 CNN Actualitate De la carusel la spital: Doi copii au fost răniți la parcul de distracții, după gestul de nepăsare al mamei

De la carusel la spital: Doi copii au fost răniți la parcul de distracții, după gestul de nepăsare al mamei

Doi copii au căzut dintr-un carusel, de la aproximativ un metru înălțime, în Craiova, după ce mama lor i-a însoțit în mașinărie, deși ar fi fost avertizată de administrator că limita de greutate este de 40 de kilograme.

De la carusel la spital: Doi copii au fost răniți la parcul de distracții, după gestul de nepăsare al mamei
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    09 Aug 2021   •   19:07

Înainte de a se îmbarca într-una dintre machetele caruselului, femeia l-ar fi întrebat pe administrator dacă își poate însoți copiii. Acesta i-ar fi spus mamei că greutatea maximă admisă este de 40 de kilograme, iar accesul copiilor sub vârsta de trei ani este interzis, a precizat IPJ Olt într-un comunicat.

Contrar avertismentului, femeia s-a urcat pe locul din spatele al unuia dintre compartimentele caruselului, iar cei doi copii pe locurile din față.

Aceștia au căzut după ce un braț de echilibru al machetei ar fi cedat la a doua rotație a caruselului.

Întâmplarea a fost sesizată Poliției Craiova de un bărbat care se afla în zonă.

Copiii au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital în urma accidentării, dar rănile nu au fost grave, astfel că pacienții nu au fost internați.

"De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că administratorul deţine autorizaţie de funcţionare, analiza de risc în exploatare, raportul de inspecţie din data de 28 octombrie 2020 şi certificatul de înregistrare a întreprinderii familiale pentru echipamentul de agrement folosit. Totodată, poliţiştii au solicitat efectuarea de verificări de specialitate de către I.S.U. Dolj şi C.N.C.I.R. S.A”, precizează IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.
 

×
Subiecte în articol: spital raniti copii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close