Antena 3 CNN Actualitate Doi directori de la Muzeul Ceasului din Ploieşti, dosare penale pentru neglijenţă (VIDEO)

Doi directori de la Muzeul Ceasului din Ploieşti, dosare penale pentru neglijenţă (VIDEO)

Doi directori de la Muzeul Ceasului din Ploieşti, dosare penale pentru neglijenţă (VIDEO)
13 Iul 2010   •   12:40

Doi directori de muzeu şi un gestionar au probleme cu justiţia pentru că nu şi-au făcut treaba. După ce au anchetat vreme de doi ani dispariţia unor piese de aur de la Muzeul Ceasului din Ploieşti poliţiştii prahoveni le-au făcut dosare penele celor trei. Nu pentru că ar fi furat capacele ceasurilor ci pentru că neglijenţa lor le-a permis hoţilor să fure piesele de colecţie.

În urmă cu patru ani, un muzeograf a descoperit că lipsesc mai multe piese de colecţie şi le-a spus şefilor săi. În loc să anunţe poliţia aceştia i-au imputat unui angajat întregul prejudiciu. Muşamalizarea acestui caz a ieşit la iveală în urma cu doi ani, când poliţiştii şi inspectorii direcţiei de cultură au trecut pragul muzeului ceasului din Ploieşti.

Responsabilii muzeului au spus atunci că au trimis ceasurile de aur pentru a fi recondiţionate. Când s-au întors în muzeu, nu mai aveau capacele şi le lipseau şi alte componente. Explicaţia nu i-a mulţumit pe oamenii legii care au început o anchetă. Acum, aceasta s-a finalizat, însă hoţii n-au fost prinşi. Totuşi au fost găsiţi câţiva vinovaţi.

Unul dintre ei va răspunde în faţa legii pentru neglijenţă în serviciu, iar ceilalţi doi pentru că nu au anunţat organele judiciare despre dispariţia obiectelor. Acestea valorau peste 28.000 de euro. Procurorii încearcă în continuare să afle cine a sustras capacele de aur şi unde se află acestea acum.

Observator

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ploiești director
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close