Antena 3 CNN Actualitate Doi fraţi din Caraş Severin au rămas orbi din cauza unei greşeli medicale

Doi fraţi din Caraş Severin au rămas orbi din cauza unei greşeli medicale

Doi fraţi din Caraş Severin au rămas orbi din cauza unei greşeli medicale
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Dec 2010   •   23:36

Trăiesc într-o lume pe care nu o văd, doar o simt. Doi fraţi orbi, fată şi băiat, din Bocşa judeţul Caraş Severin, sunt mult prea departe de o operaţie salvatoare. Cea care i-ar scoate din bezna în care i-a aruncat o greşeală medicală.

Alexia şi Alexis nu ţin minte cum arată lumina. Aveau câteva luni cînd şi-au pierdut vederea. Astăzi au cinci ani iar zilele sunt pentru ei, la fel: negre şi pline de reguli. Regulile supravieţuirii! Zi de zi fac acelaşi lucru: mama îi trezeşte, îi ajută să se spele, le dă să mănânce şi îi îmbracă, apoi îi duce la centrul de recuperare. Singuri nu se pot descurca. Dar ei nu s-au născut aşa.

Ce se întîmplase mama a aflat mai târziu. Aparatul de oxigen al incubatorului lor a funţionat deşi era stricat, iar din asta s-au ales cu retina dezlipită. Iar calvarul abia începea. Tatăl a murit într-un accident rutier. Taxiul pe care-l conducea a fost lovit de un bărbat care nici măcar nu avea permis auto.

Cu indemnizaţiile copiilor şi din contabilitatea pe care o ţine pentru câteva firme adună cel mult 1.000 de lei pe lună. Bani insuficienţi să-şi salveze copiii. O operaţie le-ar putea reda vederea, dar costă 100.000 de euro.

Există un medic in SUA care le-ar putea reda vederea celor doi vederea, pentru 25.000 de dolari pentru un ochi. E singura şansă a gemenilor să cunoască lumea în care trăiesc şi să-şi facă un viitor. Ar fi cea mai mare dorinţă a mamei lor.

×
Subiecte în articol: Caras Severin
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close