Antena 3 CNN Actualitate Cei doi fraţi dispăruţi în Mehadia au fost găsiţi. Poliţiştii au fost alertaţi prin 112

Cei doi fraţi dispăruţi în Mehadia au fost găsiţi. Poliţiştii au fost alertaţi prin 112

Cei doi copii au fost găsiți în urmă cu puțin timp și preluați de polițiști. Minorii au fost descoperiți de un pădurar care a sunat la 112.

Cei doi fraţi dispăruţi în Mehadia au fost găsiţi. Poliţiştii au fost alertaţi prin 112
de Vali Popovici    |    03 Iun 2021   •   15:06

Cei doi minori au fost găsiți de un pădurar care pornise în căutarea lor. Bărbatul i-a dus la polițiștii care se aflau pe DN 6. Cei doi frați mergeau singuri prin pădure, în momentul în care au fost găsiți.

Minorii au fost găsiți la o distanță de 6 kilometri față de locul dispariției. Pădurarul le-a oferit banane când i-a găsit în pădure, iar ulterior i-a dus la polițiști. 

Micuții vor fi transportați într-un Centru de Permanență din Herculane, părinții lor aflându-se în prezent la Poliție.

"Copiii vor ajunge la centrul nostru în regim de urgență, unde vom evalua situația copiilor și dacă se impune vor rămâne aici la noi.

Vom găsi asistenți maternali pentru cei doi copii", a explicat Elena Amozi, director Protecția Copilului din cadrul DGASPC Caraș-Severin, pentru Antena 3.

Sute de jandarmi și polițiști au intervenit în operațiunea de căutare

Cei doi frați, în vârstă de 3 și 5 ani, au dispărut în localitatea Mehadia. La operațiunea de căutare a minorilor au participat sute de jandarmi și polițiști, dar și localnici. 

”Astăzi, 03 iunie, la ora 00.10, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au fost sesizați despre faptul că în cursul serii, în jurul orei 20.00,  Frățilă Florin Gheorghe, de 5 ani și Frățilă Maria Magdalena, de 3 ani, au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit până în prezent. 

Imediat după sesizare, la fața locului au fost direcționați peste 50 de polițiști, cu mijloacele tehnice din dotare și câini de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă salvamont, pădurari și localnici, care au demarat activitățile de căutare în localitatea Globurău, în localitățile învecinate, în împrejurimi și în pădurile din zonă.

Ulterior, au fost mobilizate și dirijate forțe suplimentare, la această oră fiind angrenate în activitățile de căutare peste 100 de forțe, dintre care 75 de polițiști, 9 jandarmi, 8 pompieri, 2 lucrători salvamont, pădurari, voluntari, membri ai familiei și 2 câini de urmă aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. 

De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație, care a dirijat în zonă un elicopter cu cameră de termoviziune. 

Momentan, căutările se desfășoară cu dificultate având în vedere condițiile existente la fața locului: arie împădurită extinsă, întuneric și zonă accidentată.

Cei care pot furniza informații cu privire la cei doi minori dispăruți sunt rugați să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112”, se arată într-un comunicat al Poliției, emis în cursul dimineții de joi.

 

×
Subiecte în articol: frati disparuti gasiti
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close