Antena 3 CNN Actualitate Doi militari au fost răniţi în poligonul din Floreşti, după ce o grenadă a explodat pe țeava aruncătorului

Doi militari au fost răniţi în poligonul din Floreşti, după ce o grenadă a explodat pe țeava aruncătorului

Doi militari din județul Cluj au fost grav răniți în timpul unui antrenament din cauza armamentului extrem de vechi. O grenadă ar fi explodat pe ţeavă.

Doi militari au fost răniţi în poligonul din Floreşti, după ce o grenadă a explodat pe țeava aruncătorului
Sursa foto: Getty Images I GoodLifeStudio
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2023   •   17:00

Incidentul grav a avut loc la poligonul din comuna Florești, când, în timpul unei ședințe de trageri, pe țeava unui aruncător AG-40 a explodat o grenadă.

Au fost răniți doi militari, cel care folosea armamentul, dar și șeful sectorului de trageri.

Imediat, personalul medical al unității a acordat primul ajutor, iar ulterior, cei doi au fost transportați, în stare de conșitență, la Spitalul Militar din Cluj.

Cei doi sunt într-o stare stabilă, unul dintre militari a fost externat deja, iar celălalt va fi lăsat acasă în zilele următoare.

Citește și: Accident feroviar la Cluj: Un bărbat a fost lovit mortal de tren

Ofițerul de relații publice al Diviziei 4 Infanterie Gemina, căpitanul Oana Boier a confirmat incidentul și a declarat că a avut loc în timpul unei ședințe de tragere. 

Există mai multe posibilități din cauza cărora s-ar fi petrecut incidentul, fie să fi fost muniția oxidată sau arma să nu fi fost curățată corespunzător.

Cauzele producerii incidentului sunt cercetate de o comisie la nivelul unității.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close