Antena 3 CNN Actualitate Doi miniștri, informații despre problema inundațiilor din România: "Am dispus evaluarea tuturor digurilor"

Doi miniștri, informații despre problema inundațiilor din România: "Am dispus evaluarea tuturor digurilor"

Doi miniștri, informații despre problema inundațiilor din România: "Am dispus evaluarea tuturor digurilor"
17 Mar 2018   •   10:39

Problema inundațiilor din România devine din ce în ce mai serioasă, iar țara noastră riscă amenzi uriașe din această cauză. Valoarea pagubelor provocate de inundaţii începând cu anul 2004 a fost evaluată la aproximativ 4 miliarde de euro - 2,7% din Produsul Intern Brut anual. Implementarea întregii strategii împotriva inundațiilor ar însemna peste 17 miliarde de euro.

"Doresc să îmi exprim solidaritatea pentru toate familiile care sutn în momentul de față inundat. Administrația Națională de Meteorologie, care este în coordonarea Ministerului Mediului, a dat avertismentele în timp. Ați văzut că atât codul portocaliu, cât și cel galben au fost date în termen, s-a comunicat lucrul acesta. Din punct de vedere al Ministerului Mediului, să spunem că ne-am avertizat populația sau factorii decidenți care trebuie să ia niște măsuri. Poate că nu e suficient, dar faptul că ne interesează și suntem un guvern responsabil e extrem de important. Ce nu au reușit să facă multe guverne privind această stragie națională împotriva inundațiilor nu e numai atributul Guvernului PSD-ALDE", a spus Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului. 

Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, a vorbit despre măsurile pe care urmează să le implementeze. 

"Prima acțiune consider că e în interesul tuturor cetățenilor. Cine dorește să afle prognoza hidrologică la zi poate accesa site-ul Ministerului Apelor și Pădurilor, unde am dezvoltat în această săptămână această aplicație pe care am numit-o Avertizare Hidrologică. E prezentată la zi situația hidrologică din țară. A doua măsură pe care am luat-o. Am avut o întâlnire cu specialiștii din cadrul Apelor Române și doresc să vă informez că am dispus colegilor din minister să realizeze în perioada următoare o evaluare a tuturor lucrărilor cu rol de apărare împotriva inundațiilor produse în ultima perioadă și să propună soluții concrete de intervenție și refacere", a explicat Ioan Deneș. 

×
Subiecte în articol: ministrul Mediului România
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close