Antena 3 CNN Actualitate Doi morţi şi trei răniţi, după un elicopter prăbuşit la Bacău. MApN dă publicităţii numele militarilor din aparatul de zbor

Doi morţi şi trei răniţi, după un elicopter prăbuşit la Bacău. MApN dă publicităţii numele militarilor din aparatul de zbor

Doi morţi şi trei răniţi, după un elicopter prăbuşit la Bacău. MApN dă publicităţii numele militarilor din aparatul de zbor
Sursa foto: Foto: bias.aero
de M.Z.    |    07 Mar 2013   •   21:48
Update 21.40 - Cei doi militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de joi din judeţul Bacău sunt maistrul militar cls. a III-a Laurenţiu Chiru şi plutonierul Vasile Manolache, informează un comunicat al MApN.

Cele trei persoane rănite sunt Petru Pricop - locotenent-comandor, Cătălin Balmuş - căpitan şi Doru Nănescu -caporal.

Update 19.59
- Una dintre victimele accidentului de elicopter produs la Bacău a ajuns joi seara la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Departamentul de chirurgie plastică şi reparatorie, iar celelalte două la Spitalul Militar din Capitală.

"Pacientul are traumatism cranio-cerebral, toraco-abdominal, mai multe arsuri. El va fi intubat şi supus mai multor investigaţii", a declarat pentru prof. dr. Ioan Lascăr, de la Spitalul Foreasca.

Update 18.55
- Cei trei răniţi din elicopterul prăbuşit joi după-amiază în judeţul Bacău au fost aduşi în Bucureşti, doi dintre ei urmând să fie transportaţi la Spitalul Militar, iar al treilea, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, potrivit unor surse citate de Mediafax.

"Rănitul care va fi dus la Floreasca va fi supus unor investigaţii, iar în funcţie de rezultatul acestora va fi păstrat în această unitate sanitară sau va fi dus, şi el, la Spitalul Militar", au mai spus sursele citate.


Update 16.47 - Un comunicat MApN a anunţat că este vorba despre un elicopter Puma Socat aparţinând Forţelor Aeriene Române care s-a prăbuşit joi, în jurul orei 16.00, în apropierea comunicaţiei Bereşti-Bistriţa, judeţul Bacău, în timpul executării unui zbor în formaţie.

Conform sursei citate, o comisie din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene va cerceta circumstanţele producerii evenimentului.


__________________________________________

Un elicopter, cel mai probabil militar, s-a prăbuşit, joi, între Bacău şi Roman. Din primele informaţii, trei persoane se aflau la bordul aparatului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, un şofer aflat în trafic a anunţat la numărul de urgenţă 112 că a văzut fum ieşind de la un elicopter şi, tot în zonă a văzut încă un aparat care survola.

"Nu se ştie dacă există victime, echipajele sunt în drum spre locul accidentului", a declarat reprezentantul ISU Bacău, Andrei Grecu, la Antena 3.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a plecat de urgenţă spre locul prăbuşirii aparatului de zbor.

Potrivit corespondentului Antena 3, care se îndreaptă spre locul accidentului, se vede o coloană de fum negru care se ridică.

Din primele informaţii, se pare că persoanele din aparatul de zbor sunt în viaţă.

"Se spune că sunt trei supravieţuitori", a declarat prefectul Bacăului, Claudiu Şerban, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.











×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close