Antena 3 CNN Actualitate Doi muncitori răniţi, după cedarea unei conducte cu apă fierbinte la Rafinăria Petromidia

Doi muncitori răniţi, după cedarea unei conducte cu apă fierbinte la Rafinăria Petromidia

Doi muncitori răniţi, după cedarea unei conducte cu apă fierbinte la Rafinăria Petromidia
Sursa foto: Foto: INTACT Images
28 Noi 2010   •   16:15

Accident de muncă la Rafinăria Petromidia. Doi muncitori au fost răniţi după ce o conductă cu apă fierbinte a cedat.

Potrivit reprezentantului grupului Rompetrol Bogdan Urzică, citat de Mediafax, cei doi muncitori goleau o instalaţie în care se afla apă fierbinte la 80 de grade, iar la un moment dat s-a scurs apă din conductă, iar cei doi muncitori s-au opărit pe picioare.
   
Cei doi muncitori au fost duşi la dispensarul din cadrul Rompetrol Rafinare, fiind diagnosticaţi cu arsuri de gradele I şi II la tălpi.
   
Ulterior, cei doi au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru investigaţii amănunţite.
   
Urzică a susţinut că victimele sunt în afara pericolului.
   
Conform sursei citate, conducerea rafinăriei va declanşa o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

Acesta nu este primul incident petrecut la rafinăria Petromidia. Din 2001 şi până în prezent, nouă incendii au avut loc acolo. Cinci dintre acestea s-au produs numai în anul 2008.

Ultimul accident de muncă la Rafinăria Petromidia a avut loc în octombrie a.c., când trei persoane au fost rănite, suferind arsuri uşoare, în urma unei explozii.

Înainte de acesta, un alt incident a avut loc pe 5 noiembrie 2009, când a izbucnit un incendiu la o instalaţie de granulaţie de la rafinărie.

Petromidia este un complex industrial din oraşul Năvodari, format în principal dintr-o rafinărie şi o uzină petrochimică. Are o capacitate maximă de prelucrare a ţiţeiului de 4,8 milioane de tone pe an.


Accident de muncă la rafinăria Petromidia: Doi muncitori au fost răniţi


×
Subiecte în articol: rafinarie conducta apa muncitori raniti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close