Antena 3 CNN Actualitate Doi pacienți ucraineni, preluați din Polonia de o aeronavă Spartan a MApN și aduși pentru tratament în România

Doi pacienți ucraineni, preluați din Polonia de o aeronavă Spartan a MApN și aduși pentru tratament în România

Doi pacienți ucraineni au fost preluați din Polonia de o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale și aduși la București. Cei doi vor beneficia de tratamente medicale în România.

Doi pacienți ucraineni, preluați din Polonia de o aeronavă Spartan a MApN și aduși pentru tratament în România
Sursa foto: Facebook/ Forţele Aeriene Române
de Cerasela Stafie    |    11 Mai 2022   •   19:04

Misiunea de transport umanitar a fost efectuată pe ruta Otopeni - Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Otopeni. Cei doi bărbați, în vârstă de 29 și, respectiv, 41 de ani, au fost preluați de pe Aeroportul Internațional Rzeszów-Jasionka și aduși la București unde vor fi internați, pentru tratamente de recuperare medicală.

Pacienții au fost internați în două unități spitalicești din Capitală – Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Pe timpul zborului, cei doi au fost monitorizați de o echipă medicală, care a fost formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților către unităţile spitaliceşti s-a realizat cu ambulanţe SMURD.

Aeronava a aterizat în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17.15. Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în urma cererii formulate de ambasada Ucrainei în România, în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienți din Ucraina către țările membre.

×
Subiecte în articol: pacienti Ucraina MApN tratament
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close