Antena 3 CNN Actualitate Doi poliţişti, urmăriţi penal pentru luare de mită, pe baza unui material video postat pe internet (VIDEO)

Doi poliţişti, urmăriţi penal pentru luare de mită, pe baza unui material video postat pe internet (VIDEO)

Doi poliţişti, urmăriţi penal pentru luare de mită, pe baza unui material video postat pe internet (VIDEO)
29 Sep 2008   •   15:17

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au început urmărirea penală împotriva a doi agenţi de la Poliţia Rutieră - Vasile Moldovanu şi Eugen Gudaev - sub acuzaţia de luare de mită. În luna iulie, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie s-au sesizat din oficiu cu privire la implicarea unor poliţişti în comiterea de fapte de corupţie, pe baza unui material video postat pe site-ul www.220.ro de un cameraman amator.
Potrivit DGA, în imagini este surprins momentul în care un echipaj al Poliţiei Rutiere, format din doi agenţi de poliţie, primeşte suma de 200 lei de la un conducător auto. Cei doi lucrători de poliţie şi conducătorul auto au fost identificaţi.
Ulterior, din cercetări, a rezultat că banii erau destinaţi poliţiştilor pentru a nu lua măsurile legale care se impuneau, după ce conducătorul auto a depăşit pe contrasens coloana de autovehicule aflată la semafor, faptă sancţionabilă cu reţinerea permisului de conducere şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale.
Poliţia ia mită. Imagini preluate de pe site-ul www.220.ro

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, cei doi agenţi au fost transferaţi în alte compartimente din cadrul Brigada de Poliţie Rutieră, pentru a nu mai lucra pe teren sau cu publicul, până la finalizarea cercetărilor şi clarificarea situaţiei lor juridice. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti faţă de cei doi agenţi de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 254 din Codul Penal.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: luare de mita
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close