Antena 3 CNN Actualitate Ancheta în dosarul Colectiv avansează. Pompierii care au verificat clubul au fost trimişi în judecată

Ancheta în dosarul Colectiv avansează. Pompierii care au verificat clubul au fost trimişi în judecată

Ancheta în dosarul Colectiv avansează. Pompierii care au verificat clubul au fost trimişi în judecată
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Dec 2015   •   08:58

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe George Matei și Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI.

Cei doi angajaţi ISU sunt acuzaţi de abuz în serviciu deoarece nu au întocmit niciun act de control şi nici nu au luat clubul în evidenţa ISU.

Angajații ISU ar fi trebuit să se asigure că în Clubul Colectiv se respectă norme elementare de prevenirea și stingerea incendiilor, de la extinctoare, la uși de acces pentru evacuare. În schimb, susțin acum procurorii DNA, ei au fost acolo și nu au luat nicio măsură.

Mai mult, George Matei și Antonina Radu s-au oferit să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI, deși știau că există nereguli, dar nu le-au raportat superiorilor despre existența localului respectiv, au reținut anchetatorii.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close