Antena 3 CNN Actualitate Doi profesori din Oradea, arestaţi pentru trafic cu produse etnobotanice

Doi profesori din Oradea, arestaţi pentru trafic cu produse etnobotanice

Doi profesori din Oradea, arestaţi pentru trafic cu produse etnobotanice
de N.B.    |    25 Oct 2012   •   12:20

Doi profesori de educaţie fizică din Oradea au fost reţinuţi, alături de alte trei persoane, pentru trafic cu produse etnobotanice, fiind suspectaţi că au folosi societăţi "paravan" pentru a vinde substanţe cu efect psihoactiv.

Conform procurorilor DIICOT, citaţi de Mediafax, au fost efectuate cinci percheziţii în Oradea, la locuineţele lui Ciprian Nicolae Iova, Ovidiu Ionuţ Iova, Toma Călin Lucian Martin, Lucian Heveşi şi Iosif Daniel Lingurar, în vederea ridicării de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive deţinute fără autorizaţie.

În urma percheziţiilor anchetatorii au ridicat 230 de grame de pulbere şi 2.000 de plicuri de substanţe cu efect psihoactiv, precum şi suma de 60.000 de lei şi două autoturisme marca BMW X5.

Potrivit anchetatorilor, o perioadă de timp, învinuiţii au vândut aceste substanţe în magazinul Euphoria Shop, iniţial deschis pe strada Moscovei şi mai apoi pe strada Emilian Chitul din Oradea. Aceştia au folosit societăţi în scop de "paravan" pentru a nu fi descoperită activitatea comercială ilicită pe care o desfăşurau cu substanţe cu efect psihoactiv.
   
Cei cinci au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close