Antena 3 CNN Actualitate Doi profesori şi un om de afaceri din Gorj au fost reţinuţi pentru fraude la bacalaureat

Doi profesori şi un om de afaceri din Gorj au fost reţinuţi pentru fraude la bacalaureat

Doi profesori şi un om de afaceri din Gorj au fost reţinuţi pentru fraude la bacalaureat
12 Iul 2014   •   11:25
Doi profesori şi un om de afaceri din Gorj au fost reţinuţi pentru fraude la examenul de bacalaureat din acest an. Dascălii sunt acuzaţi că ar fi luat mită de la mai mulţi părinţi ai căror copii au susţinut examenul fie ca elevii să promoveze, fie pentru a obţine note mai mari în urma contestaţiilor. 
 
La percheziţii, acasă la profesori s-au găsit sume importante de bani şi bunuri care se presupune că au fost primite ca şpagă. Audierile în acest dosar continuă şi astăzi. 
 
Cei doi profesori care au fost reţinuţi preventiv au făcut parte din aceeaşi comisie de examen la bacalaureat şi sunt acuzaţi că au luat mii de euro pentru promovarea unor elevi sau pentru mărirea unor note în urma contestaţiilor.
 
Şi omul de afaceri Nicu Creţu, patronul mai multor restaurante din judeţul Gorj, a fost reţinut de procurori sub acuzaţia de dare de mită. Acesta ar fi dat sume mari de bani pentru ca cei doi copii ai săi să obţină note bune la bacalaureat. Afaceristul chiar s-a lăudat cu notele acestora pe o reţea de socializare.
 
Alţi doi profesori, şi ei audiaţi în acest caz şi acuzaţi de dare şi luare de mită, vor fi cercetaţi în libertate.
 
Ancheta, efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, vizează suspiciuni de fraudare a examenului de bacalaureat la mai multe licee din judeţul Gorj.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close