Antena 3 CNN Actualitate Doi români au fost reţinuţi pentru că au pus în circulaţie peste 26.000 de dolari falşi

Doi români au fost reţinuţi pentru că au pus în circulaţie peste 26.000 de dolari falşi

Doi români au fost reţinuţi pentru că au pus în circulaţie peste 26.000 de dolari falşi
22 Ian 2011   •   17:31

La Giurgiu, procurorii DIICOT au reţinut doi bărbaţi acuzaţi că au pus în circulaţie dolari falşi. S-ar fi întâmplat în septembrie anul trecut.

Bancnotele - de 100 de dolari - erau procurate de un cetăţean bulgar şi puse în circulaţie de cei doi români pe întreg teritoriul României.

În total, peste 26.000 de dolari contrafăcuţi ar fi circulat pe piaţă începând din acea perioadă.

Bancnotele erau procurate de către cetăţeanul bulgar şi apoi, din dispoziţia liderului grupării erau puse în circulaţie de persoanele care au aderat la gruparea infracţională, se arată într-un comunicat de sâmbătă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalite Organizată şi Terorism (DIICOT), citat de Mediafax.
   
Cei doi români au reuşit să pună în circulaţie, în perioada 2 septembrie 2010 - 21 ianuarie 2011, suma totală de 26.400 de dolari, în bancnote contrafăcute.
   
Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reţinerea celor doi pentru 24 de ore şi au propus instanţei arestarea preventivă pentru deţinere şi punere în circulaţie de bancnote falsificate, precum şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

×
Subiecte în articol: bani falsi dolari barbati DIICOT
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close