Antena 3 CNN Actualitate Marcel Vela a anunțat extrădarea în SUA a doi interlopi căutați de FBI

Marcel Vela a anunțat extrădarea în SUA a doi interlopi căutați de FBI

Doi români care au comis infracțiuni internaționale vor fi extrădați din România în SUA, a anunţat, vineri dimineaţă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Marcel Vela a anunțat extrădarea în SUA a doi interlopi căutați de FBI
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    14 Aug 2020   •   10:00

Unul dintre ei era capul unei rețele de trafic de persoane care acționa în România, Mexic și Statele Unite ale Americii.

"Asistăm la un act ce ține de extrădarea a doi cetățeni capturați în România de forțele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au comis infracțiuni internaționale. 

Este vorba despre un cetățean din vârful unei rețele de trafic de persoane, în România, Mexic și Stataele Unite ale Americii. Extrădarea vine după o decizie a Curții de Apel Craiova", a spus, vineri, Marcel Vela, prezent pe Aeroportul Internațional Otopeni Henri Coandă, acolo unde are loc operațiunea de extrădare a celor doi suspecți de infracțiuni internaționale.

Vela: Infracţionalitatea nu e doar în România, ci la nivel internaţional

Cea de-a doua persoană predată autorităților americane este un bărbat care ar fi comis infracțiuni informatice, cibernetice și furt de identitate, la nivel internațional.

"Această operațiune are loc în colaborare cu Ministerul de Interne, Interopol și tot ce înseamnă cooperare polițienească internațională. Oficialii din Statele Unite ale Americii au venit pentru a-i prelua pe cei doi cetățeni care au comis infracțiuni", a mai spus Vela.

"Infracţionalitatea nu e doar în România, ci la nivel internaţional, eu sunt ministrul MAI de 9 luni şi interlopii, reţelele de trafic de droguri etc au fost de multă vreme deconspirate şi arătate de multă vreme de presă.

E prima dată când MAI ia în serios această problemă, în sensul că guvernul Orban a acordat prioritate MAI, avem dotările de care avea nevoie Poliţia Română, de la schimbarea flotei de maşini, măsuri de protecţie a poliţiştilor, maiouri, veste antiglonţ.

Vela: Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla ei, trebuie să ştie

Am mărit capacitatea de a face teste în MAI.

Am demarat controale în MAI, nu vom tolera abateri, niciun act care să fie o pată pe MAI.

Această colaborare e o garanţie că împreună putem să avem o ic sănătoasă şi să avem o lume mai bună

Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla ei, trebuie să ştie, în România sau în orice ţară", a asigurat Marcel Vela.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close