Antena 3 CNN Actualitate Doi români au rămas în frig, fără maşină şi bani, pe o autostradă din Cehia, când se întorceau acasă din Marea Britanie

Doi români au rămas în frig, fără maşină şi bani, pe o autostradă din Cehia, când se întorceau acasă din Marea Britanie

Doi români, care se întorceau acasă din Marea Britanie, au rămas în frig, fără maşină şi bani, pe o autostradă din Cehia, după ce au fost traşi pe dreapta de cei despre care credeau că sunt poliţişti.

Doi români au rămas în frig, fără maşină şi bani, pe o autostradă din Cehia, când se întorceau acasă din Marea Britanie
Sursa foto: Czech Police
de Alin Tarnovschi    |    03 Feb 2023   •   14:33

Românii, care se aflau într-o dubă înmatriculată în Ialomiţa, se întorceau acasă, din Marea Britanie. În timp ce se aflau pe o autostradă din Cehia, şoferul dubiţei a tras pe dreapta, după ce o altă dubă cu semnale luminoase le-a făcut semn să oprească.

Totul s-a întâmplat în regiunea Brno, iar atunci când au oprit, cei doi români au fost întâmpinaţi de trei bărbaţi, care purtau pistoale la vedere.

"Trei civili au coborât din vehicul, care avea probabil o plăcuță de înmatriculare austriacă, și au spus că era un control de rutină. Cu toate acestea, a urmat un curs foarte ciudat. Unul dintre bărbații vorbitori de limba engleză nu a ascuns faptul că avea un pistol la brâu", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Bohumil Malášek, pentru publicaţia impuls.cz.

Iniţial, românii au crezut că cei trei bărbaţi sunt poliţişti, însă ulterior au aflat că sunt tâlhari. Astfel, românii au fost lăsaţi pe autostradă, în frig, în timp ce hoţii le-au furat banii, în valoare de aproximativ 6.000 de euro, precum şi maşina.

"Bărbații agresați au fugit apoi la un punct de apel de urgență SOS din apropiere și au raportat cazul polițiștilor. În timpul anchetei, au descoperit că autorii au părăsit autostrada cu furgoneta Mercedes la ieșirea din Ostrovačice și au parcat mașina în apropiere de Veverské Knínice", a mai explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Cehia.

×
Subiecte în articol: Cehia
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close