Antena 3 CNN Actualitate Doi români morţi într-un microbuz strivit de un camion, după un accident pe o autostradă în Austria

Doi români morţi într-un microbuz strivit de un camion, după un accident pe o autostradă în Austria

Doi români au murit, iar alţi patru au fost răniţi într-un microbuz distrus, după un accident pe autostrada A1 din Austria.

Doi români morţi într-un microbuz strivit de un camion, după un accident pe o autostradă în Austria
Sursa foto: laumat.at/Matthias Lauber
de Alin Tarnovschi    |    27 Mai 2021   •   13:09

Doi români, dintre care un minor, au murit, în noaptea de miercuri spre joi (26-27 mai 2021), în urma unui cumplit accident rutier produs pe autostrada A1, în zona localităţii St. Georgen im Attergau din districtul Vöcklabruck (Austria).

Tragedia s-a produs în jurul orei 02.35, atunci când şoferul microbuzului, un român în vârstă de 38 de ani, nu a observat un camion parcat pe marginea autostrăzii şi a intrat în plin în acesta.

În microbuz se aflau, în total, şase români.

"Un cetățean român în vârstă de 38 de ani conducea un microbuz, la data de 27 mai 2021, în jurul orei 2:35, pe Westautobahn spre Salzburg. Alături de el călătoreau un bărbat de 41 de ani, unul de 38 de ani, unul de 17 ani, unul de 48 de ani și un altul de 49 de ani. În dreptul localității St. Georgen im Attergau, bărbatul de 38 de ani s-a izbit de un camion cu un dispozitiv de avertizare parcat pe banda din dreapta pentru a asigura un șantier", relatează polițiștii austrieci, potrivit laumat.at.

Români morţi într-un microbuz strivit de un camion, pe autostrada A1 din Austria

În urma impactului violent cu camionul, doi români din microbuz au murit la fața locului, iar ceilalți patru au rămas răniți.

"Pasagerii de 17 și 49 de ani au suferit răni atât de grave încât au murit la locul accidentului. Ceilalți patru ocupanți ai mașinii au suferit răni de o gravitate diferită și au fost transportați la spitalul Salzkammergut Klinikum Vöcklabruck, după ce li s-a oferit primul ajutor", au mai transmis autoritățile locale.

Potrivit jurnaliştilor, microbuzul venea din România şi se îndrepta către Germania.

×
Subiecte în articol: Austria accident
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close