Antena 3 CNN Actualitate Doi soţi din Vaslui au fost trimişi în judecată, după ce şi-au legat copilul cu lanţul

Doi soţi din Vaslui au fost trimişi în judecată, după ce şi-au legat copilul cu lanţul

Doi soţi din Vaslui au fost trimişi în judecată, după ce şi-au legat copilul cu lanţul
Sursa foto: Foto: flickr.com
06 Sep 2011   •   14:09

Doi părinţi din Vaslui, care şi-au legat copilul cu un lanţ, au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de lipsire de libertate în mod ilegal, informează Mediafax.

Potrivit procurorilor, Dănuţ şi Irina Cerchez l-au legat cu un lanţ de aproximativ doi metri pe copilul lor cel mare, în vârstă de opt ani, după care au plecat la un bar, unde au băut alcool.

Se pare că cei doi soţi au recurs la acest tratament întrucât, întorşi de la muncă, ei nu l-au găsit acasă pe copil. Când copilul s-a întors acasă, părinţii l-au certat, "i-au aplicat o corecţie fizică" şi apoi l-au legat cu lanţul în curte.

Băieţelul a stat legat cu lanţul timp de aproximativ trei ore, plângând şi ţipând. O vecină l-a auzit şi a chemat poliţia. Autorităţile l-au găsit pe copil legat cu lanţul lung de doi metri.

"Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat că minorul prezintă leziuni traumatice de tipul escoriaţiilor, ce ar fi putut fi produse prin lovire, cel mai probabil de obiecte contondente, prin zgâriere", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Copilul a rămas în custodia celor doi părinţi, însă Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui supraveghează modul în care cei doi au grijă de el.

×
Subiecte în articol: lanturi copil protectia copilului judecata
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close