Antena 3 CNN Actualitate Doi suspecţi în cazul furtului de tablouri din Piatra Neamţ, reţinuţi

Doi suspecţi în cazul furtului de tablouri din Piatra Neamţ, reţinuţi

Doi suspecţi în cazul furtului de tablouri din Piatra Neamţ, reţinuţi
Sursa foto: Foto: www.antena1.ro
18 Mai 2011   •   19:48

Doi suspecţi în cazul jafului de opere de artă petrecut marţi, într-o casă din Piatra Neamţ, au fost reţinuţi pentru audieri, au declarat pentru Agerpres surse din cadrul anchetatorilor.

Potrivit acestora, suspecţii au fost reţinuţi în urma recoltării amprentelor de la locul faptei şi compararea acestora cu baza de date a Poliţiei. Cei doi suspecţi sunt audiaţi de procurorii care au preluat cazul.

Două tablouri de Grigorescu au fost furate marţi, dintr-o casă din Piatra Neamţ. Proprietara şi menajera locuinţei au fost legate şi ameninţate cu moartea. Se pare hoţul fila casa de aproape trei saptămâni.

Infractorul a intrat în casa aflată la doar câteva sute de metri de poliţie, în cursul dimineţii, când ştia că proprietara era singură. A legat-o fedeleş şi sub ameninţarea morţii i-a interzis să ţipe.

Nu se ştie de ce, dar bărbatul a aşteptat şapte ore pentru a pleca cu cele două tablouri de Nicolae Grigorescu. Când să iasă, a dat peste menajeră, care a început să strige după ajutor. A lovit-o peste faţă şi a legat-o şi pe ea. Înainte de a pleca, hoţul a lăsat un cuţit lângă cele două femei pentru ca acestea să se poată dezlega. Apoi s-a făcut nevăzut.

Poliţiştii sunt convinşi că hoţul a acţionat la pont, deoarece în oraş se ştie că femeia este un mare colecţionar de artă.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close