Antena 3 CNN Actualitate Doi tineri au murit înecaţi în lacul Veneţia din municipiul Iaşi

Doi tineri au murit înecaţi în lacul Veneţia din municipiul Iaşi

Doi tineri au murit înecaţi în lacul Veneţia din municipiul Iaşi
Sursa foto: Foto: a1.ro
05 Mai 2012   •   20:14

Doi tineri, de 17 ani şi 20 de ani, de la Centrul de plasament "Ioan Holban" din Iaşi s-au înecat, sâmbătă după-amiază, în lacul Veneţia din municipiu, trupurile lor fiind scoase, după zeci de minute de căutări, de către pompieri, conform Mediafax.
   
Florin Chingălată, de 20 de ani, şi Alexandru Botezatu, de 17 ani, de la Centrul de plasament "Ioan Holban" din Iaşi au mers, sâmbătă după-amiază, împreună cu mai mulţi prieteni, în zona lacului Veneţia, iar la un moment dat, Chingălată, aflat pe mal, a alunecat şi a căzut în apă.
   
Întrucât colegul său nu reuşea să revină la suprafaţă, Alexandru Botezatu a sărit în apă pentru a-şi salva prietenul, fiind la rândul lui înghiţit de ape.
   
La faţa locului au sosit mai multe echipaje de pompieri, precum şi un echipaj SMURD.
   
După câteva zeci de minute de căutări, cei doi tineri au fost scoşi din apă de pompieri. Medicii SMURD au declanşat manevrele de resuscitare, însă în final a fost declarat decesul celor doi.
   
Trupurile celor doi tineri au fost transportate la Institutul de Medicină Legală din Iaşi pentru necropsie.
   
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Tiberiu Bantaş, susţine că tinerii părăsiseră Centrul de plasament "Ioan Holban" având bilete de voie semnate de conducerea unităţii.
   
El a mai spus că, anual, tinerii din centrele de plasament sunt instruiţi, spunându-li-se, totodată, să nu se aventureze în apele lacurilor, dacă nu ştiu să înoate.
   
Tiberiu Bantaş a afirmat că cei doi tineri semnaseră procese-verbale, în urma şedinţelor de instruire respective.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close