Previziunea care te va speria: la ce curs poate ajunge dolarul

de S.T.    |    07 Ian 2016   •   14:21
Previziunea care te va speria: la ce curs poate ajunge dolarul Foto: freeimages.com/Nauris Mozoleff

Economia românească va continua să crească și în 2016 peste media Uniunii Europene, dar dolarul american ar putea ajunge la 4,5 lei în prima jumătate a acestui an, reiese dintr-o analiză realizată de Tradeville și citată de agerpres.ro.

În lumea financiară, bursa de la București va rămâne corelată cu bursele externe pentru care perspectivele nu sunt cele mai optimiste și, în acest context, succesul investițiilor va depinde tot mai mult de expertiza și competența profesioniștilor din domeniu.

Potrivit specialiștilor companiei, la nivel global, în 2016, dolarul american va continua să se aprecieze atât în raport cu valutele majore, cât și cu cele emergente și de frontieră, pe fondul revenirii economiei americane și a majorării dobânzilor de către Rezerva Federală, în contrast major mai ales cu economia chineză, care continuă să alunece.

„Atâta timp cât cursul EUR/RON rămâne stabil, în linia a ceea ce am văzut după 2009, o depreciere posibilă a cursului EUR/USD s-ar traduce printr-o apreciere a USD în fața leului românesc. Cursul USD/RON ar putea ajunge astfel, la 4,50 în prima jumătate a acestui an”, se precizează în analiză.

Citește continuarea pe agerpres.ro.

x close