Antena 3 CNN Actualitate Doliu în lumea artistică! Actorul Ilie Gheorghe a murit

Doliu în lumea artistică! Actorul Ilie Gheorghe a murit

Doliu în lumea artistică! Actorul Ilie Gheorghe a murit
Sursa foto: foto- Facebook
29 Apr 2018   •   13:44

Actorul Ilie Gheorghe a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 77 de ani.

A trecut în lumea de dincolo unul dintre cei mai mari actori români, cel care a înnobilat timp de 50 de ani scena craioveană, domnul Ilie Gheorghe", Emil Boroghină, directorul fondator al Festivalului Internaţional "Shakespeare".

Actorul Ilie Gheorghe avea 77 de ani. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) în 1967, la clasa profesorului Dinu Negreanu şi, în acelaşi an, a fost angajat la Teatrul Naţional Craiova.

A primit titlul de Societar de onoare al Teatrului Naţional Craiova, la 21 martie 2004. A jucat în spectacole de Silviu Purcărete - printre cele mai recente şi cele mai longevive numărându-se "Faust" - Laszlo Bocsardi, Mircea Cornişteanu. La rândul său a regizat spectacole, precum one man show-urile "Vreme trece, vreme vine ..." după Mihai Eminescu şi "Oratorii pisicilor turbate" după I.L. Caragiale, arată site-ul oficial al Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova.

De asemenea, Ilie Gheorghe a avut roluri în filme precum "Moromeţii" (1985) în regia lui Stere Gulea şi "Undeva la Palilula" de Silviu Purcărete (2012).

În 2004 a fost decorat de către preşedintele Ion Iliescu cu Meritul Cultural în grad de Cavaler.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: doliu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close