Dominic Fritz, motivul pentru care Timişoara are doar două centre de vaccinare

de Alin Tarnovschi    |    16 Ian 2021   •   16:07
Dominic Fritz, motivul pentru care Timişoara are doar două centre de vaccinare Hepta

Dominic Fritz explică de ce sunt doar două centre de vaccinare împotriva în Timișoara: "Principalul obstacol nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin".

"Este o știre importantă care trece, spre surprinderea mea, aproape neobservată în România. Compania Pfizer a anunțat ieri că trebuie să-și extindă liniile de producție a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a crește puternic capacitatea până în martie.

Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni și Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie", arată primarul Timișoarei.

Dominic Fritz adaugă că în România, principalul obstacol nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin.

Motivul pentru care în Timișoara vor fi operaționale doar două centre de vaccinare începând de luni este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare.

"Abia cu mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor. Echipa noastră din Primărie, dar și companiile private care ne-au sărit în ajutor, continuă zi și noapte să amenajăm toate centrele pentru momentul în care vor putea funcționa la maxima capacitate.

Eu am mare încredere că la nivel european și național se fac toate demersurile posibile pentru a asigura română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ține de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câștigată înseamnă vieți salvate și o economie care poate reporni mai repede", mai arată primarul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close