Antena 3 CNN Actualitate Donald Trump recunoaște că reţelele sociale au contribuit la victoria sa. Cum se apără Mark Zuckerberg

Donald Trump recunoaște că reţelele sociale au contribuit la victoria sa. Cum se apără Mark Zuckerberg

Donald Trump recunoaște că reţelele sociale au contribuit la victoria sa. Cum se apără Mark Zuckerberg
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Noi 2016   •   08:39

Preşedintele american ales, Donald Trump, a afirmat că reţelele sociale Facebook, Twitter şi Instagram l-au ajutat să câştige în state în care adversarii săi democraţi "cheltuiau mai mulţi bani" decât el, scrie AFP.

"Faptul că am o asemenea putere în termeni de audienţă pe Facebook, Twitter, Instagram, cred că asta m-a ajutat să câştig toate aceste state în care ei cheltuiau mai mult decât mine", a declarat omul de afaceri republican într-un interviu acordat canalului CBS, în cadrul programului "60 minutes" care va fi difuzat integral duminică.

Vorbind despre "o formă extraordinară de comunicare", el a menţionat că are 28 de milioane de abonaţi pe reţelele sociale, subliniind printre altele că a câştigat 100.000 în plus în ajunul acestui interviu cu CBS: "Nu spun că-mi place asta, însă îţi permite să te exprimi", i-a explicat el jurnalistei Lesley Stahl, gazda emisiunii.

"Dacă cineva spune o poveste murdară despre mine sau ceva fals - altcineva decât voi bineînţeles, pentru că voi, CBS, nu aţi face aşa ceva -, atunci am un mijloc de a contraataca, de a răspunde", a explicat Donald Trump.

"Asta este extraordinar. Este o formă modernă de comunicare. Nu are de ce să-ţi fie ruşine de aşa ceva", a adăugat el, exprimându-şi regretul că pe viitor va trebui să se limiteze pe aceste reţele sociale în calitate de viitor preşedinte.

"Va trebui să mă temperez, dacă voi continua să le folosesc", a recunoscut Donald Trump.

Mark Zuckerberg: ”E nebunesc!”

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a apărat reţeaua de socializare, în cadrul unei conferinţe desfăşurată din California, după ce mai multă lume a acuzat Facebook de influenţarea alegerilor, fapt care ar fi dus la victoria lui Donald Trump.

Ideea că anumite ştiri false de pe Facebook au influenţat alegerile, în orice fel posibil, este destul de nebunească. Dacă aveţi această părere, nu cred că aţi internalizat mesajul pe care suporterii lui Trump încearcă să îl transmită prin această alegere”, a mai spus preşedintele Facebook.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close