Antena 3 CNN Actualitate Donald Trump și-a anulat toate întâlnirile bilaterale

Donald Trump și-a anulat toate întâlnirile bilaterale

Donald Trump și-a anulat toate întâlnirile bilaterale
de S.T.    |    12 Iul 2018   •   10:31

UPDATE -  Preşedintele SUA, Donald Trump, și-a anulat toate întâlnirile bilaterale.

„Nu încetăm să ne mirăm de ce poate furniza Donald Trump în materie de declarații sau de comportament public. E o surpriză neplăcută dacă și-a anulat toate întâlnirile bilaterale după ce le-a confirmat. Ne avertizează încă o dată în legătură cu lipsa de predictibilitate a acestui președinte american, probabil unicul din istorie care se comportă așa”, a spus Radu Tudor, trimisul special al Antena 3 la Summitul NATO.

Știrea inițială:

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, joi, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu omologul său american, Donald Trump, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Întrevederea, care are loc în marja Summitului NATO, este programată la ora 11.00, ora României.

Cei doi şefi de stat vor discuta despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american, inclusiv în dimensiunea de apărare, conform unor surse oficiale.

La întâlnire vor participa, din partea americană secretarul de stat Mike Pompeo, secretarul Apărării, James Mattis şi John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Trump.

Din partea română vor fi prezenţi consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Ion Oprişor şi Stelian Stoian, ambasadorul României la NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, miercuri, la sosirea la Bruxelles, că summitul NATO este extrem de important pentru Alianţă şi cu accente deosebite pentru România. Iohannis a precizat că împărţirea echitabilă a sarcinilor este necesară, pentru că nu poate fi acceptată ideea că unii contribuie şi alţii beneficiază.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close