Antena 3 CNN Actualitate Apel la bucureșteni pentru donarea de sânge, în urma exploziei de la Crevedia. Dr. Ciuhodaru: "Răniții vor avea nevoie!"

Apel la bucureșteni pentru donarea de sânge, în urma exploziei de la Crevedia. Dr. Ciuhodaru: "Răniții vor avea nevoie!"

Centrul de tranfuzii a făcut apel la populația municipiului București să doneze sânge pentru răniții rezultați în urma exploziilor de la Crevedia.

de Ioana Mircea    |    26 Aug 2023   •   23:03

Zeci de răniți au rezultat în urma exploziilor din această seară la o stație de GPL din Crevedia. Mai mulți dintre ei au fost transportați la spitalele din București.

Este vorba despre 46 de victime în total, până la acest momentl, mai exact la Spitalul Bagdasar sunt 11 pacienți (3 intubați), la Spitalul Universitar sunt 4 pacienți, la Spitalul de Arși sunt 4 pacienți (1 intubat), la Spitalul Floreasca, 27 pacienți (4 intubați)

În acest sens, doctorul Tudor Ciuhodaru face un apel la locuitorii Capitalei să doneze sânge pentru aceștia.

Citește și: A treia explozie, la stația GPL din Crevedia, surprinsă de camerele Antena 3 CNN, în mijlocul salvatorilor

"Vă rog din nou, donați sânge. Răniții din explozia de la Crevedia vor avea nevoie. Puteți salva o viață. Centrele de transfuzie ar trebuie deschise de urgență. Vă mulțumesc tuturor celor care ați donat, donați și veți dona.

Reușim împreună. Vă rog din nou, donați ca să salvați", a spus doctorul Tudor Ciuhodaru.

Informații utile despre donarea de sânge:

1. Vârsta cuprinsă între 18-65 de ani. Sunt mențiuni speciale pentru cei care donează pentru prima dată la peste 50 de ani.

2. Greutatea corporală minimă de 50 de kg.

3. Tensiunea arterială – peste 100/60 mmHg.

4. Puls regulat de 50-100/minut.

5. Temperatura mai mică de 37,5 grade Celsius.

6. Hemoglobina peste 12,5g% la femei şi peste 13,5g% la bărbați.

7. Nu ați consumat alcool sau masă bogată în grăsimi cu 72 de ore înainte de a dona.

8. Nu ați avut în ultimul timp intervenții chirurgicale sau pierderi de sânge.

9. Nu ați avut alte boli precum hepatită, tbc, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de piele, boli de inimă sau nu aveți alte afecțiuni acute care să necesite tratament cu antibiotice.

10. Nu sunteți gravide, lehuze (nu puteți dona sânge timp de 18 luni după naștere) sau nu sunteți în perioada menstruală.

11. Intervalul de timp între 2 donări succesive este de 8 săptămâni pentru donatorii de sânge, cu acceptare a maxim 5 donări pe an la bărbați şi 4 la femei.

12. Pe lângă beneficiile pentru sănătate cei ce donează sânge beneficiază de un set de analize gratuite şi primesc șapte tichete de masă, fiecare în valoare de 9,57 lei, la care se adaugă o zi liberă de la serviciu, decontarea transportului şi un abonament pe transportul în comun la jumătate de preț.

13. Donarea de sânge se poate face la centrul regional de transfuzii sanguine din județul dumneavoastră. În Iași vă puteți prezenta la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași, situat pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 21, tel. 0332/800 749, 750. Program: 7.00-13.00, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close