Antena 3 CNN Actualitate Maestrul Dorel Vişan, amintiri din Peru, de Ziua României: "Când am văzut că se ridică acolo steagul românesc, am lăcrimat"

Maestrul Dorel Vişan, amintiri din Peru, de Ziua României: "Când am văzut că se ridică acolo steagul românesc, am lăcrimat"

Sentimentul patriotic creştea, în trecut, odată cu omul, nu se făceau eforturi pentru cultivarea lui, aşa cum se încearcă acum, spune maestrul Dorel Vişan.

Maestrul Dorel Vişan, amintiri din Peru, de Ziua României: "Când am văzut că se ridică acolo steagul românesc, am lăcrimat"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    01 Dec 2021   •   09:12

"Moldovenii sunt mai patrioţi, acolo se păstează sentimentul patriotic, se cultivă în familie, pe urmă în şcoală, în organizaţia de tineret şi în planul de culturalizare naţională al unei naţiuni.

Sentimentul dragostei de ţară se cultivă de acasă, din familie.

Cu mulţi ani în urmă, sentimentul patriotic şi dezvoltarea lui făcea parte din noi, nu se cultiva. Era portretul Regelui, la şcoală se memorau poezii patriotice care erau în cărţi, acum cărţile sunt destul de ciudate, am văzut nişte manuale, nu mai înţeleg nimic.

Această stare pe care o vedem la toată lumea lucra în tine, deci sentimentul patriotic făcea parte din tine, nu trebuia educat, se dezvolta odată cu omul.

În lume, am întâlnit şi români care atunci când auzeau o vorbă românească se îndepărtau", a spus, miercuri, Dorel Vişan, la Antena 3.

Maestrul şi-a amintit şi de un episod mai vechi, când ridicarea drapelului naţional la Peru l-a făcut să lăcrimeze.

"În Peru, am fost invitat la un congres al poeţilor şi acolo au fost poeţi din 16 ţări şi pentru fiecare s-a ridicat steagul naţional. 

Când am văzut că se ridică steagul românesc, am lăcrimat", şi-a amintit Dorel Vişan.
 

×
Subiecte în articol: Dorel Vişan 1 Decembrie
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close