Antena 3 CNN Actualitate Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru rămân în arest

Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru rămân în arest

Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru rămân în arest
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Noi 2014   •   16:34

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, rămâne în arest. Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, omul de afaceri Nicolae Dumitru şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, sunt şi ei în aceeaşi situaţie.

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan au fost arestaţi la 29 octombrie, în dosarul licenţelor Microsoft, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Decizia a fost contestată la aceeaşi instanţă.

Cei patru au fost interceptaţi de DNA inclusiv luna trecută, la câteva săptămâni după izbucnirea scandalului în care numele lor erau cap de afiş.

Chiar şi aşa, procurorii spun că nu s-au sfiit să vorbească despre ce au făcut sau despre cum încercau să-şi acopere urmele şpăgilor.

Potrivit DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, a cerut şi primit, prin firma sa, 7,65 milioane de dolari provenind de la Fujitsu Siemens Computers pentru a interveni la Şerban Mihăilescu şi Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obţine încheierea contractului de închiriere a licenţelor Microsoft, mai spun anchetatorii.

×
Parteneri
Cât vor plăti românii în plus la facturi, dacă se elimină plafonarea
x close