Antena 3 CNN Actualitate Dorina Tiron, demisă din funcţia de director al CNADNR. Atribuţiile, preluate temporar de Liviu Costache

Dorina Tiron, demisă din funcţia de director al CNADNR. Atribuţiile, preluate temporar de Liviu Costache

Dorina Tiron, demisă din funcţia de director al CNADNR. Atribuţiile, preluate temporar de Liviu Costache
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   11:23

Dorina Tiron a fost demisă, miercuri, din funcţia de director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), de către ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu. Motivul demiterii îl reprezintă managementul defectuos de care a dat dovadă la conducerea instituţiei. Atribuţiile acesteia au fost preluate temporar de către Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrăzi în cadrul CNADNR.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, rezultatele preliminare ale controlului dispus de ministrul Anca Boagiu în data de 7 septembrie au demonstrat că managementul în cadrul CNADNR a fost unul defectuos, atât la nivelul actului administrativ, cât şi în relaţia cu firmele de construcţii şi cele de consultanţă.

"Răspunderea pentru aceste rezultate dezastruoase pentru România trebuie să fie şi managerială, nu doar politică, pentru că ele au prejudiciat procesul de absorbţie a fondurilor europene pentru infrastructură, atât a celor pre-aderare, cât şi a celor aferente Programului Operaţional Sectorial-Transport. Explicaţiile primite de la doamna Tiron nu au fost concludente şi nu sunt dispusă să tolerez un asemenea act de ineficienţă managerială. Ministerul Transporturilor trebuie să devină actorul principal al absorbţiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economică a României", a declarat, în comunicat, Anca Boagiu.

Citeşte aici comunicatul Ministerului Transporturilor

Anca Boagiu mai precizează că demiterea Dorinei Tiron este un pas important în demersul de reorganizare a CNADNR.

Dorina Tiron a fost numită în funcţia de director la CNADNR în martie 2009. Tiron a mai ocupat această funcţie în perioada 2006-2007, în timpul mandatelor lui Gheorghe Dobre şi Radu Berceanu.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: director CNADNR
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close