Antena 3 CNN Actualitate Dosar de urmărire penală in rem în cazul Maternităţii Giuleşti: Doi bebeluşi au murit intoxicaţi (VIDEO)

Dosar de urmărire penală in rem în cazul Maternităţii Giuleşti: Doi bebeluşi au murit intoxicaţi (VIDEO)

Dosar de urmărire penală in rem în cazul Maternităţii Giuleşti: Doi bebeluşi au murit intoxicaţi (VIDEO)
17 Aug 2010   •   13:04

?Au fost efectuate trei necropsii. Pentru doi dintre bebeluşi este vorba de intoxicaţie cu funingine, la al treilea este vorba de lipsă de oxigen. Al patrulea bebeluş va fi autopsiat mâine dimineaţă (miercuri, n.r.)?, a declarat marţi, Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme, referitor la cazul incidentului de la Maternitatea Giuleşti.

Marius Iacob anunţă rezultatul primelor necropsii

De asemenea, Iacob a anunţat şi că procurorii au început, în acelaşi caz, urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Potrivit lui Marius Iacob, citat de Mediafax, mai mulţi angajaţi ai Maternităţii Giuleşti au fost audiaţi, mai puţin asistenta responsabilă de salonul de Terapie Intensivă în momentul producerii incediului, care nu a putut fi audiată deoarece este în stare de şoc.

Nu s-a pus problema reţinerii personalului medical, a precizat procurorul, care a menţionat şi că toate audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei.

Marţi au fost chemate la audieri 15 persoane, iar de caz se va ocupa Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei.

Marius Iacob: Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă

Există mai multe piste urmărite de anchetatori în privinţa cauzelor tragediei, a declarat Iacob. Din primele cercetări, incendiul a pornit în interiorul salonului, unde aparatura medicală a fost arsă.

Totodată, Marius Iacob a spus că au fost recoltate probe pentru stabilirea profilului ADN al bebeluşilor, iar miercuri vor fi făcute publice rezultatele finale, în primul rând familiilor victimelor.

De asemenea, procurorul a menţionat că în câteva zile ar trebui să fie finalizate concluziile specialiştilor cu privire la cauzele tragediei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti face cercetări în legătură cu incidentul de la Maternitatea Giuleşti, alături de echipe ale Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Enel, E. On Gaz.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: marius iacob maternitatea giulesti
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close