Antena 3 Actualitate Nume grele în dosarul fraudei de la Opera din Iași. Ce vedete au furat alături de Beatrice Rancea

Nume grele în dosarul fraudei de la Opera din Iași. Ce vedete au furat alături de Beatrice Rancea

de Georgiana Adam    |    04 Mar 2021   •   10:38
Nume grele în dosarul fraudei de la Opera din Iași. Ce vedete au furat alături de Beatrice Rancea

După ce mascații au descins la Opera din Iași, iar directoarea Beatrice Rancea a ajuns sub control judiciar, noi nume grele ies la iveală în dosarul fraudei cu fonduri de la ministerul Culturii. Doina Levintza și fiica vitregă a lui Cristi Minculescu apar în dosar! 

Beatrice Rancea, alături de alte 10 persoane au fost vizate de ancheta procurorilor DIICOT -  angajați ai Operei Naționale Iași și ai Operei Naționale București, dar și colaboratori externi. 

Printre numele din dosar se află și cel al designerului Doina Levintza, la firma căreia au avut loc, luni, percheziții, potrivit surselor judiciare. Oamenii legii au verificat contractul încheiat cu Beatrice Rancea, în vremea când era director interimar la ONB. Levintza a asigurat cel puțin teoretic costumele pentru Galele Operei Române din 2018 şi 2019 precum și pentru spectacolul ”Cenuşăreasa”. Anchetatorii au acuzat însă că deși a primit banii, costumele nu ar fi ajuns niciodată la Operă. 

În dosar mai apar și alte firme abonate la contracte cu Opera din Iași, în vremea mandatului lui Beatrice Rancea ca manager. 
Fiica lui Cristi Minculescu este vizată și ea în dosarul fraudei de la Operă prin firmele Tustream SRL şi Altrax SRL, care au asigurat diverse servicii de scenografie. 

Alături de Beatrice Rancea, în dosar mai apar Aligheri Iaţâc, şef de partidă, secretara ONRI, Iulia Solomon, asistentul de regie Mădălina Minculescu, fiica vitregă a lui Cristi Minculescu, Maria Eşanu, asistent scenografie, Daniela Ştefan Năforiţă, actualul contabil-şef al ONRI, şi Silvia Creţu, actualul şef de audit al ONRI, scrie 7est.ro.

Pe 3 martie Ministerul Culturii a anunțat că Beatrice Rancea a fost suspendată din funcția de manager al Operei Naționale Române din Iași, la doar o zi după punerea sa sub control judiciar de către DIICOT.  

Procurorii susţin că, începând cu anul 2014, s-a constituit şi a acţionat în Iaşi şi Bucureşti un grup infracţional organizat condus de către Beatrice Rancea, fost manager al Operei Naţionale Române din Iaşi şi fost director al Operei din Bucureşti. Prejudiciul anchetat de oamenii legii este în valoare de 5 milioane de lei. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close