Antena 3 CNN Actualitate Surse: Dosar penal în scandalul Alexandru Cumpănașu - Tik Tok

Surse: Dosar penal în scandalul Alexandru Cumpănașu - Tik Tok

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București ar fi început urmărirea penală în rem în cazul Alexandru Cumpănașu -TikTok pentru infracțiunea de incitarea la ură sau discriminare și nu vizează o persoană, ci doar fapta, potrivit unor surse din anchetă.

Surse: Dosar penal în scandalul Alexandru Cumpănașu - Tik Tok
de Gabriel Dano    |    06 Ian 2021   •   17:12

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat miercuri un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare.

Procurorii anunță că în fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice, potrivit Mediafax.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Încă de marți, Poliția Capitalei a început să facă verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, potrivit unor surse polițienești. Verificările se fac pentru a vedea dacă este sau nu cazul de o anchetă deschisă, au spus marți sursele citate.

Între timp, au apărut noi discuții șocante între Alexandru Cumpănașu și o elevă:

Contul „proful online”, administrat de Alexandru Cumpănaşu, este urmărit de sute de mii de elevi din România. Pe contul de TikTok profesorii sunt arătaţi cu degetul şi prezentați ca adversari ai elevilor. Mai multe persoane au sesizat că postările și interacțiunea lui Cumpănașu cu elevii sunt mai mult decât deplasate.

Alexandru Cumpănașu a fost criticat dur de deputatul PNL Pavel Popescu: „Un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor”.

×
Subiecte în articol: Alexandru Cumpanasu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close