Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal în cazul proiectului Ro-Net, care viza informatizarea zonelor sărace din România. Peste 85 de milioane de euro sunt în joc

Dosar penal în cazul proiectului Ro-Net, care viza informatizarea zonelor sărace din România. Peste 85 de milioane de euro sunt în joc

Dosar penal în cazul proiectului Ro-Net, care viza informatizarea zonelor sărace din România. Peste 85 de milioane de euro sunt în joc
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Oct 2017   •   12:44

Procurorii DIICOT au cerut Ministerului Comunicațiilor informații și documente legate de implementarea rețelei de internet de mare viteză Ro-Net, finanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

În acest sens, a fost deschis un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire de grup infractional organizat si delapidare, retinandu-se existenta unui grup de persoane constituite cu scopul de a prejudicia interesele Ministerului Comunicatiilor si implicit ale statului roman, se arată în comunicatul DIICOT, citat de hotnews.ro.

Potrivit reporterului Antena 3, în unele zone din țară ar fi fost instalate echipamente vechi, iar sistemul nu funcționează.

Proiectul, în valoare de peste 85,5 milioane de euro, a fost demarat 2013 de Dan Nica, pe atunci ministru al Comunicațiilor, care în prezent este urmarit penal în dosarul Microsoft II.

Prin proiectul Ro-Net se urmărea dezvoltarea infrastructurii de internet de mare viteză în 783 de localităţi rurale din zone dezavantajate din ţară, unde nu a existat până acum un interes comercial de introducere a comunicaţiilor electronice.

×
Subiecte în articol: DIICOT dosar penal
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close