Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal după intervenţia eşuată de la Constanţa

Dosar penal după intervenţia eşuată de la Constanţa

Procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la intervenţia pompierilor de ieri de la Constanţa şi au deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

Dosar penal după intervenţia eşuată de la Constanţa
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   16:43

După multe declaraţii contradictorii, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa recunoaşte până la urmă erorile care au dus la eşecul intervenţiei.

Colonelul Cristian Amarandei, şeful ISU Constanţa, a recunoscut că "s-au strecurat niște erori cu privire la timpul în care a ajuns autoscara la locul intervenției" de ieri, de la blocul în flăcări.

Autoscara a fost trimisă la 5 minute după ce femeia căzuse deja

Au sosit târziu şi fără autoscară, astfel că pompierii au fost spectatori la prăbuşirea femeii de la balcon. Scara absolut obligatorie în asemenea situaţii a sosit la 14 minute după tragedie.

De asemenea, pernele pneumatice, absolut necesare în asemena intervenţii lipsesc aproape cu desăvârşire în toată ţara. Doar patru inspectorate din peste 380 au în dotarea o asemenea saltea.

O saltea pneumatică ar fi putut salva viaţa femeii. Numai că, asemenea saltele sunt doar patru în toată ţara.

Ministrul de Interne i-a cerut socoteală public lui Raed Arafat

''Mi se pare absolut anormal ca în România anului 2021 inspctoratele judeţente pentru situaţii judeţene să nu fie echipate. Cu Raed Arafat am vorbit şi dânsul va da explicaţii publice de ce anume nu au achizitionat aceste perne pneumatice pana în acest moment'', a spus Lucian Bode.

Tragedia de la Constanţa a trezit amintiri dureroase. Mama uneia dintre fetele care au murit în incidendiul de acum 7 ani din clubul Beirut a venit să aprindă o lumânare în memoria femeii decedate.

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu

Procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. În paralel, este în derulare și o anchetă a Parchetului Constanța, pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă.

Incendiul a izbucnit de la un altar cu lumânări în memoria fiului decedat

Incendiul s-a declanşat de la lumânările aprinse în apartament. Fiul cuplului de proprietari murise în urmă cu o lună iar mama amenajase un altar cu lumânări în memoria lui. 

Femeia şi soţul său erau acasă în momentul în care flacăra de la altar a aprins obiectele din jur. Cei doi au încercat să stingă incendiul cu apă. Pentru că flăcările s-au extins, soţul femeii a cerut ajutorul vecinilor iar unul dintre aceştia şi-a amintit că există un extinctor la parter.

Bărbatul ar fi coborât să ia stingătorul dar nu l-a găsit. Când s-a întors în apartament, incendiul mistuia încăperile iar bărbatul i-a cerut soţiei să părăsească apartamentul.

×
Subiecte în articol: incendiu Constanța dosar penal
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close