Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal la DNA pentru finanțarea USR

Dosar penal la DNA pentru finanțarea USR

Dosar penal la DNA pentru finanțarea USR
22 Aug 2018   •   15:50

Finanţarea USR este investigată de DNA! Dosarul a fost deschis în urmă cu două săptămâni, iar procurorii au cerut documente de la Autoritatea Electorală Permanentă. 

Acest dosar s-a deschis la DNA după ce au existat mai multe cereri de sesizare, în special la autoritățile electorale permanente privind finanțarea din campania electorală, atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele parlamentare. 

Și inspectorii financiari de la autoritatea electorală permanentă au verificat o parte dintre sumele primite în campania electorală de către USR. A fost vorba de un control financiar de aproape trei luni, care s-a derulat la USR. Așteptăm să vedem care sunt concluziile procurorilor anticorupție. 

„Se pare că DNA anchetează ceea ce judecătorii au decis deja în două dosare privind și finanțările de la parlamentare și locale. Noi am cerut toți banii de la autoritatea electorală permanentă, nu fuseseră rambursați toți banii. Și judecătorii au scris și negru pe alb că donațiile online primite de USR sunt legale și că trebuie să ne ramburseze toți banii. Acesta e un fapt. Investigația DNA a venit în urma unor sesizări și declarații politice ale unor rivali politici”, a declarat Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR. 

×
Subiecte în articol: DNA dosar penal
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close