Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal pentru deputatul PSD care a spus că este pregătit să iasă cu arma în stradă

Dosar penal pentru deputatul PSD care a spus că este pregătit să iasă cu arma în stradă

Dosar penal pentru deputatul PSD care a spus că este pregătit să iasă cu arma în stradă
Sursa foto: foto: Agerpres
15 Mar 2017   •   11:06

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a liniştii şi ordinii publice în urma declaraţiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu.

Informaţia a fost confirmată pentru AGERPRES de reprezentanţi ai Biroului de presă al PÎCCJ.

Parchetul General a deschis dosar in rem în acest caz.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marţi că, după ce a acordat un interviu unui cotidian central, în care a vorbit despre protestatarii din Piaţa Victoriei, a primit 150 de ameninţări cu moartea şi a anunţat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.

"Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. (...) Am spus şi voi spune - dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. La Revoluţie am ieşit în stradă tot aşa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru nişte idei pentru care lupt - drepturile şi libertăţile omului. (...) Dacă se iese în stradă pentru o idee, cum s-a ieşit atunci cu ordonanţa, a fost ok. (...) Nu trebuia dată această ordonanţă şi toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. (...) S-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piaţă şi întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalţi oameni, vrem să ieşim în Piaţa Victoriei, ce s-ar întâmpla?", a spus marţi Cătălin Rădulescu.

Poliţiştii din Argeş s-au sesizat din oficiu şi au anunţat verificări cu privire la respectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat că deţine o armă letală.

"Referitor la declaraţiile apărute în spaţiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş s-a autosesizat şi desfăşoară activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, cu modificările şi completările ulterioare", se preciza într-un punct de vedere postat marţi pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Deputatul PSD spusese despre mitraliera AKM cu care a tras la revoluţie şi pe care spune că a păstrat-o şi este pregătit să o folosească oricând, "imediat".

"Eu arma cu care am tras la revoluţie mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o ţin acasă ca şi armă de panoplie. Am certificat de colecţionar, nu o să mi-o ia nimeni în viata vieţilor şi o ţin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo o idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat", declara deputatul PSD de Argeş.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close